Voor scholen

Maakplaats Ochtenden

Soms is school overweldigend. Er zijn veel prikkels, er wordt veel van leerlingen verwacht en soms is dat net even te veel. Zeker als er thuis ook dingen aan de hand zijn. De Maakplaats Ochtend kan een uitkomst zijn voor deze kinderen. Even niks hoeven, tot rust komen in een geborgen omgeving. Dan kunnen ze de hele wereld weer aan.

Voor leerlingen die beter leren als ze met hun handen bezig zijn, kunnen in the Villa hun handen uit de mouwen steken. Alle middelen van the Villa staan tot hun beschikking om hun praktische talenten te ontdekken en te voeden. Onze ervaring is dat het zelfvertrouwen van de kinderen groeit doordat ze ontdekken waar ze goed in zijn. Dit zelfvertrouwen nemen ze mee de klas in waardoor de schooltaken ook beter gaan.

Het liefst voorkomen we dat een leerling thuis komt te zitten, maar als een kind toch uitvalt, kunnen de Maakplaats Ochtenden ze helpen tot rust te komen, weer in een ritme komen, met andere kinderen om te gaan. We zijn een verlengstuk van thuis en school, met korte lijnen en directe communicatie. Met school en deskundigen bepalen we wat het kind nodig heeft en bieden we maatwerk in groepsverband met de mogelijkheid tot individuele ondersteuning. 

Aanmelden voor de Maakplaats Ochtend

Plus klas

Leerlingen die extra uitdaging nodig hebben kunnen in the Villa prikkelende opdrachten doen. Deze leerlingen krijgen vaak vooral extra cognitieve uitdagingen aangeboden, terwijl het heel waardevol is als hun hele ontwikkeling bekeken wordt. Bij the Villa moeten ze creatieve oplossingen verzinnen, analytisch nadenken over gevolgen, met hun handen aan de slag en samenwerken om tot het eindresultaat te komen en na afloop reflecteren over het proces.  

Eenmalig bezoek

The Villa bruist van de creativiteit. In the Villa kan de hele klas zich creatief uitleven. We denken graag mee om aan te sluiten bij het thema waar de klas op dat moment mee bezig is. 

 

Prijzen

Op aanvraag